Kuvausporukan kasaaminen budjetilla

Parhaimmat elokuvat syntyvät yhteistyön avulla. Tarkoituksena ei ole ainoastaan löytää henkilökuntaa, jotka tekevät hommat halvalla, vaan jotka ovat yhtä innoissaan ideasta, kuin itse ohjaaja. Kun kaikki haluavat luoda yhdessä jotain ainutlaatuista, kantaa tiimityö pitkälle. Jopa useat alan parhaimmista tekijöistä voivat suostua yhteistyöhön hyvän asian edestä, vaikka palkka ei olisi kummoinen.

Aloita sanan levittämisellä
Aivan ensimmäiseksi on saatava sana liikkeelle, jotta ihmiset tietävät hakea hommiin. Yhteyttä voi ottaa esimerkiksi muihin elokuvien tekijöihin, sillä näiden kautta saadaan usein luotettavia ja ahkeria työntekijöitä. Jos omien yhteyksien kautta ei onni potki, voidaan ilmoittaa asiasta sosiaalisessa mediassa. Tähän tarkoitukseen on myös lukuisia nettisivuja, eikä tule unohtaa kuvaamiseen erikoistuneita kouluja, jotka ovat täynnä innokkaita oppilaita.

Kerro ideasta
Kun julkistat suunnitelmasi ja yrität saada yhteistyökumppaneita, yritä saada elokuvasta mahdollisimman vetoavaa. Älä anele ihmisiä auttamaan, vaan yritä saada heidät innostumaan asiasta. Kun projekti on kiehtova, liittyy siihen herkemmin yhä useammat ihmiset. Kerro miten se eroaa muista elokuvista ja miksi juuri tietyn henkilön panostus olisi arvokasta. Mikäli kuvaaminen tapahtuu eksoottisessa kohteessa, tuo tämä esille ja kaikki muut mahtavat edut, joita projektissa mukana oleminen tuo.

Aseta realistiset odotukset
Kerro heti alkuun selvästi, mihin työhön olet etsimässä henkilöitä ja mitä heiltä odotetaan. Älä anna epärealistisia kuvauksia, tai lupaa etuja, joita et voi toteuttaa. On myös tärkeää, että itse hoidetaan oma osa. Kaikki yhteistyö vaatii työtä, energiaa ja aikaa, eivätkä ne kanna hedelmää, jos jokin osapuoli ei hoida hommiaan.

Ota työntekijät huomioon
Vaikka et voisi maksaa työntekijöille huimia palkkoja, varmista etteivät nämä menetä rahaa osallistumalla projektiin. Matkakulut on vähintään katettava ja kuvauspaikalla on hyvä tarjota esimerkiksi lounas. Vaikka kiitos olisikin vain pennejä, tuo se usein hyvän mielen, jos kaikki muu on hoidettu kunnialla. Myös kiitokset ovat paikallaan, sekä henkilökohtaisesti, että elokuvan lopputeksteissä.