Kuinka saada oma elokuva näkyville?

Oman elokuvan saaminen valkokankaalle, kaupan hyllylle, tai edes nettiin näkyville, on aina haastava tehtävä, varsinkin jos kyseessä on tuntemattomampi ohjaaja ja tuottaja. On kuitenkin olemassa tiettyjä vinkkejä, joiden avulla elokuva saadaan näkyville herkemmin.

1. Taustatyö

Halusit sitten ottaa yhteyttä tuottajaan, jakelijaan tai rahoittajaan tärkeää on löytää elokuvalle sopiva tekijä. Tämä tarkoittaa sellaisen tahon löytämistä, joka tukee vastaavia elokuvia. Osa tahoista keskittyy ainoastaan tietyn genren elokuviin ja jos he ovat erikoistuneet esimerkiksi komediaan, ei kannata kauhuelokuvaa edes lähettää. Elokuvan esittelyn on myös oltava mahdollisimman kiinnostava ja sopia lukijalle.

2. Yhteydenotot

Yhteyttä voidaan ottaa monella tapaa. Kun on selvillä lista mahdollisesti kiinnostuneista tahoista, on aika alkaa viestien lähettäminen ja tapaamisten sopiminen. Sähköposti, posti, tapahtumat, puhelut, sosiaalinen media – nämä ovat vain muutamia keinoja luoda yhteys tarvittaviin tapoihin.

3. Tee vertailutaulukko

Usein on hyvä liittää elokuvan esittelyyn myös vertailutaulukko. Tässä omaa elokuvaa verrataan muihin viimeaikaisiin elokuviin, jotka ovat samantapaisia. Näin tuottajilla ja jakelijoilla on helpompi arvioida, kuinka paljon elokuva voi antaa tuottoa. Vertailussa tulee kuitenkin olla realistinen, sillä jos omaa elokuvaa vertaa heti parhaimpiin klassikkoihin, ei kukaan tule ottamaan esitystä vakavasti.

4. Hyödynnä elokuvan tähdet

Mikäli mukana on tunnetumpi ohjaaja, tai edes yksi puoliksi tunnettu näyttelijä, kannattaa tämä asia mainita heti alkuun!