Kuinka löytää sopivat näyttelijät?

Suuri osa elokuvan tekemistä on löytää oikeat näyttelijät rooleihin. Tämä voi kuitenkin olla haastavaa ja sen takia kannattaa pitää mielessä seuraavat seikat:

Älä käytä materiaalia liikaa
Jos 50 henkilöä lukee saman kohdan käsikirjoituksesta, tulee väistämättä eteen tilanne, jossa kukaan ei pysty enää kuuntelemaan esiintyjiä. Vaikka kohtaus olisi kuinka mahtava, muuttuu se tylsäksi, tai jopa ärsyttäväksi, kun sen kuulee liian monta kertaa. Sen sijaan voidaan hyödyntää jotain muuta materiaalia, joka on samantyyppinen kuin elokuvassa, mutta kuitenkin eroaa hiukan.

Kemian on kohdattava
Vaikka haluat tiettyyn rooliin tietynlaisen näyttelijän, on kemian kohdattava myös muiden näyttelijöiden kanssa. Tämän lisäksi yhteistyön on toimittava myös ohjaajan ja muiden työntekijöiden välillä. Näyttelijöiden välinen kemia on myös usein se asia, mikä tekee elokuvasta menestyneen, koska sitä on jännittävää katsoa.

Valmistaudu
Tuottajana on tärkeää pitää mielessä tarkasti se, mitä halutaan ja mitkä ovat prioriteetit. Näyttelijöiltä haluttavat ominaisuudet on hyvä listata jo ennen kuin näitä lähdetään etsimään. Näin sopivan näyttelijän löytyminen on todennäköisempää.

Älä kiirehdi
Yksi yleisimmistä aloittelevien tuottajien virheistä on se, että näyttelijöiden valinnassa kiirehditään. Tätä ei tule pitää vain yhtenä ruksattavista kohdista listassa, sillä se merkitsee ratkaisevasti elokuvan menestymiseen. Prosessi voi olla pitkä ja turhauttava, mutta ylimääräinen työ palkitaan lopputuloksessa.