Muistilista ennen elokuvan kuvaamista

Aikataulu ja tehokkuus
Ennen elokuvan kuvaamista tulee päättää aikataulu. Siinä pysyminen on yksi edellytys onnistuneelle elokuvalle ja takaa myös sen, ettei elokuvan budjetti räjähdä käsiin.

Ymmärrä ihmisiä
Jo ennen kuvausten alkamista tulee huomioida työntekijöiden persoonallisuus. Mikäli joku vaikuttaa nalkuttavalta ja laiskalta työntekijältä, kannattaa suosiolla vaihtaa seuraavaan henkilöön. Huono työilmapiiri voi pilata koko projektin.

Varavaihtoehdot
Jokaista päätöstä koskien tulisi olla muutama varavaihtoehto. Näihin tulee sisältyä vähintään sijainti, kamera ja näyttelijät.

Perehdy!
Ennen kuin aloitat elokuvan kuvaamisen, jokainen siihen liittyvä asia on tunnettava kunnolla. Lue materiaalia, tutki tietoja ja perehdy arvosteluihin. Tämä on valtava urakka, mutta mitä enemmän on tiedossa, sitä paremmin elokuva onnistuu ja ongelmilta vältytään. Kokeneempien kuvaajien kanssa kommunikointi on myös mainio tapa saada asiasta lisää tietoa.

Tiedä rajasi
Raja ei välttämättä ole ainoastaan ajallista, tai rahallista. Tietenkin aika määrää sen, milloin elokuvan on oltava valmis, ja budjetti sen, kuinka paljon siihen voidaan tuhlata, mutta myös omat rajat on tunnettava. Elokuva on saatava valmiiksi, eikä siitä tule tinkiä, mutta rajat on huomioitava kaikilta kanteilta.

Älä unohda kiittää
Elokuvan tekeminen on rankkaa kaikille, varsinkin tuotannon saralla. Tunteet voivat käydä kuumana ja kärsivällisyys on tiukassa. Auktoriteetin säilyttäminen kunnioittavalla ja ymmärtävällä asenteella on avain tilanteiden hallitsemiseen.