Aloittelevan elokuvantekijän virheet

Ensimmäisinä kuvausvuosina virheitä tulee tasaiseen tahtiin, mutta huomioimalla muutamat yleisimmistä virheistä, voidaan niiltä välttyä!

Valmistelujen laiminlyönti
Kun elokuvaa tehdään, on tärkeää valmistautua huolella. Uudet elokuvantekijät epäonnistuvat tässä usein, koska aina ei ole tiedossa mitä varten tulee varautua. Lista on pitkä, mutta tärkeimpiin asioihin kuuluu esimerkiksi useiden akkujen mukanapito, sopiva vaatetus, kelin tarkastaminen, lupien hankkiminen ja mukavat kengät!

Huonot äänet
Jokainen elokuvantekijä voi kertoa, että hyvän äänen saaminen on tärkeämpää, kuin edes hyvä video. Jos edessä on uuden kameran hankkiminen, kannattaa osa varoista käyttää äänijärjestelmään.

Ääniefektien puuttuminen
Tämä on klassisimpia virheitä ja usein aloittelijat tekevät näitä paljon. Ääniefektit välittävät katsojille viestin siitä, että katsottava tapahtuma on totta, eikä lavastettu tilanne. Niillä voidaan luoda rikas ja tunnelmallinen ympäristö, mitä ei muuten voida saavuttaa.

Keskeneräinen tarina
Tarina on kaikki kaikessa elokuvan suhteen, joten jos käsikirjoitus on huono, ei elokuvasta tule katsottavan arvoista. Tähän tulee käyttää aikaa!

Huonot näyttelijävalinnat
Kavereiden palkkaaminen esittämään keski-ikäistä perheenisää, tekoviiksissä ja hupparissa, ei anna kenellekään nautinnollista elokuvakokemusta. Hyviä näyttelijöitä hyödyntämällä elokuva saadaan loistamaan ja heräämään henkiin.

Sanoista toimeksi
Jossain vaiheessa on aika lopettaa puhuminen ja aloittaa tekeminen. Jos erikoisempaa välineistöä ei ole, on aika napata puhelin mukaan ja harjoitella videoiden ottamista. Vain tekemällä oppii!