Elokuvien maskeeraajat ovat todellisia taiteilijoita

Elokuvien maailma on kiehtova ja sen avulla kerrotaan monenlaisia tarinoita. Esimerkiksi fantasiaelokuvissa vaaditaan paljon erilaista tekonologiaa, lavastusta ja maskeerausta, jotta tarina saadaan kerrottua uskottavasti ja ohjaajan ja käsikirjoittajan visio saadaan toteutettua siten, että se välittyy myös katsojalle.

Maskeeraus on oma taiteenmuotonsa

Elokuvien kulisseissa työskentelee paljon erilaista väkeä, joilla jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä. Maskeeraajat pyrkivät ehostamaan näyttelijöitä siten, että he sopivat kyseiseen elokuvaan ja tiettyihin kohtauksiin. Maskeeraus voi olla ainoastaan tyypillisten kauneusvirheiden peittämistä ja toisaalta tiettyjen piirteiden korostamista niin, että ne näkyvät erityisen hyvin oikeassa valaistuksessa ja filmillä. Toisaalta esimerkiksi fantasia- ja toimintaelokuvat saattavat vaatia monen tunnin huolellisen ehostuksen, jossa useampi henkilö työskentelee samaan aikaan sopivan lopputuloksen saamiseksi.

Myös monet kauhu- ja toimintaelokuvat vaativat taitoa ja luovuutta maskeerajilta. Erilaisten haavojen teko ja tekoveren käyttö onkin oma taiteenlajinsa ja taitavimmat kauhuelokuvien maskeeraajat ovat huippusuosittuja alan piireissä.

Maskeerausta voi harjoitella myös itse

Elokuvamaskeeraajat voivat harjoitella maskeerausta myös itse. Esimerkiksi halloween on hyvä tilaisuus näyttää taitonsa ja pelottava tai hauska halloween meikki kerääkin varmasti suosiota juhlissa ja on varsinanen katseiden kääntäjä. Jos tuloksesi on onnistunut, voit parhaimmillaan saada jopa muiltakin pyyntöjä auttaa maskeerauksessa.

Maskeraaukseen löytyy apua ja ohjevideoita internetistä. Monet naamaissivustot ovat lisänneet myös vinkkejä erilaisiin teemohin sopiviin meikkeihin ja maskeihin ja oikeilla välineillä näitä on helppo tehdä itse. Maskeeraus on oma taiteenlaji, jota todella voi opetella ja se on usein myös melko hauskaa.