Edullinen laina oman elokuvan kuvaamiseen

Jos oman elokuvan kuvaaminen on jo pitkään ollut haaveesi mutta haaveiden esteenä on raha, saattaa mahdollisuus edulliseen lainaan ratkaista ongelmasi. Tähän artikkeliin on koottu vinkkejä, joiden avulla elokuvantekijä löytää edullisen lainan elokuvan kuvaamista varten.

Mistä edullinen laina filmintekijälle?

Filmintekijän kannattaa hakea lainaa Rahalaitokselta. Rahalaitoksella kilpailutettu edullinen laina haetaan netissä. Näppärän lainahakemuksen täyttäminen ei vie kuin muutaman minuutin, minkä jälkeen Rahalaitos käynnistää lainan kilpailuttamisprosessin. Lainan kilpailuttaminen auttaa sinua pitämään lainan koron kurissa, sillä kilpailuttamalla voit löytää edullisimman mahdollisen lainan elokuvaasi varten. Erilaisten rahoitusyhtiöiden ja pankkien tarjoamissa lainoissa voi olla yllättävän suuria eroja kulujen osalta, joten suuren elokuvaprojektin ollessa suunnitteilla olisi hullua jättää lainatarjouksia kilpailuttamatta.

Lainahakemuksen lähettäminen Rahalaitokselle ei vielä sido sinua valitsemaan yhtäkään saamistasi lainatarjouksista. Tämän vuoksi lainahakemuksen voikin jättää jo melko varhaisessa vaiheessa, vaikkei projektin kaikkia osa-alueita olisikaan vielä lyöty lukkoon. Saatuasi juuri sinulle räätälöidyt lainatarjoukset sinulla on aikaa tutustua niihin rauhassa ja miettiä, kuinka tarjoukset istuvat leffasi suunnitelmiin. Vertaile erityisen tarkasti saamiesi tarjousten korkoa ja muita ehtoja ja laske vielä kerran, että sinulla on todellakin varaa ottaa lainaa – siinäkin tapauksessa, että leffa, jolle olet jo ehtinyt asettaa suuria toiveita, sattuisikin syystä tai toisesta floppaamaan.

Vinkkejä filmintekijälle

Kuvausporukka on kaiken A ja O, jotta elokuvaprojekti onnistuu! Kuvausporukan kokoaminen saattaa onnistua melko pienelläkin budjetilla, mutta kaikista tärkeintä on, että yhteistyö porukassa toimii ja että porukan jäsenet ovat innoissaan tulevan elokuvan ideasta. Ilman aitoa innostusta on vaikea saada aikaan kiinnostavaa elokuvaa. Toisaalta innostus tarttuu ja välittyy myös ruudun toiselle puolelle. Kun kaikki kuvausporukan jäsenet pyrkivät luomaan yhdessä jotakin aivan ainutlaatuista, on tiimityöllä hyvät edellytykset tavoitteiden saavuttamiseen. Kuvausavustajia voi nykyisin löytää myös netin kautta ja some on tässä tehokas viestinviejä.

Elokuvan maskeeraaja tai maskeeraajat kannattaa myös valita huolella, sillä juuri heillä on suuri vastuu näyttelijöiden maskeerauksen onnistumisessa! Hyvä maskeeraaja voi auttaa elokuvaa olemaan mahdollisimman uskottava ja tempaamaan katsojat mukaan elokuvan tarinaan! Sen sijaan huono maskeeraaja voi luoda jopa epäuskottavia hahmoja, jolloin koko tarinan uskottavuus lässähtää heti alkuunsa.

Oikean kameran valinta on yksi isoimmista valinnoista, joita joudut kuvausprosessin aikana tekemään. Kameran voi joko ostaa tai vuokrata. Monissa tilanteissa vuokraaminen voi olla järkevämpi vaihtoehto, sillä kameran vuokraamalla sinulla on mahdollisuus päästä edullisesti käsiksi monenlaisiin kameroihin. Sinulla ei ehkä välttämättä olisi varaa ostaa huippukalustoa edes lainan turvin, mutta sinulla voi olla varaa vuokrata se.