Rentouttavan elokuvatilan rakentaminen

Elokuvat ovat rentoutumista parhaimmillaan. Kuka meistä ei haluaisi istua pitkän päivän päätteeksi nojatuoliin tai sohvalle katsomaan huippuhauskaa tai jännittävää elokuvaa. Elokuvaa katsoessa omat murheet ja kiireet jäävät, kun mieli keskittyy ainoastaan siihen, mitä televisiosta näkyy.

Elokuvanurkkaus omaan kotiin

Yhä suurempi määrä ihmisiä luo nykyisin omia elokuvanurkkauksia tai -huoneita omiin koteihinsa. Elokuvan katselutilalle ei välttämättä tarvita kovin suurta paikkaa, vaan elokuvanurkkauksen voi tehdä aivan samalla tavalla kuin esimerkiksi lukunurkkauksen, eli kohtalaisen pieneen tilaan. Jos sinäkin pystyt erottamaan jostakin huoneesta pienen tilaan tai haluat tehdä kellaristasi elokuvahuoneen, kannattaa sinun miettiä sen sisustusta. Jos sisustus on tasapainossa ja huoneesta löytyy monia rauhoittavia elementtejä, voi elokuvaan keskittyä täysin siemauksin. Elokuvaa katsoessa on tärkeää, että mieli rauhoittuu ja elokuvaan voi keskittyä täysin.

Esimerkiksi nanoakvaario on loistava keino saada mieli rentoutumaan. Nanoakvaariot ovat hyvin rauhoittavia ja sen takia ihmisillä onkin usein akvaarioita kodissaan. Ne sopivat pieneenkin tilaan ja niistä saa varmasti paljon irti elokuvanurkkauksessa. Pohdi sinäkin, voisiko nanoakvaario sopia juuri sinun elokuvahuoneeseesi ja saisiko huone siitä mukavasti ylimääräistä piristystä. Nanoakvaarion voi ostaa kätevästi verkosta osoitteesta Zoo.fi. Sieltä akvaariot saa monissa eri ko’oissa ja monenlaisille vedeneläville. Sinunkin kannattaa suunnata Zoo.fi:hin ja laittaa elokuvanurkkaus kuntoon!

Elokuvatilaan suuri televisio tai valkokangas

Elokuvia voi katsoa joko suuren suurelta televisioruudulta tai vaihtoehtoisesti valkokankaalta, joka tuo tilaan enemmän elokuvateatterimaista tunnelmaa. Tänä päivänä valkokankaat eivät ole niin pahan hintaisia, etteikö niitä voisi hommata omaan elokuvanurkkaukseen.

Television tai valkokankaan tulisi olla sopivan suuri, että elokuvan näkee hyvin ja siihen voi keskittyä täysin siemauksin. Sen tulee kuitenkin samaan aikaan olla myös tilaan sopiva, joten liian suurikaan se ei saa olla. Kannattaa miettiä, kuinka suuri tila on ja kuinka kaukaa elokuvaa katsotaan. Jos elokuvaa katsotaan läheltä, voi liian suuri kuva sattua silmiin, eikä katsominen silloin ole enää miellyttävää. Jos tilaa ei ole kovin paljon, on televisio silloin helpompi ratkaisu. Valkokangas ja tykki nimittäin vaativat oman tilansa, joten aivan pieniin huoneisiin ne eivät sovi.

Sinun tulee pohtia myös sitä, kuinka paljon rahaa haluat elokuvahuoneeseen sijoittaa. Toki huippulaadukkaat televisiot maksavat paljon, mutta riittäisikö sinulle sittenkin hieman edullisempi malli. Säästyneen rahan voi sitten käyttää esimerkiksi laadukkaaseen Blu-Ray-soittimeen ja elokuviin. Tänä päivänä elokuvia toki katsotaan myös suoratoistopalveluista, joten soitinta ei välttämättä tarvita ollenkaan. Tämä kaikki jää sinun päätettäväksesi. Haluatko siis kerätä elokuvia vai katsotko niitä mieluummin suoraan suoratoistopalvelusta? Molemmat tavat sopivat hyvin elokuvafanille.